Hoe haal je vlekken uit een houten vloer?

Vlekken in een houten vloer kennen we in allerlei soorten en maten. Hieronder beschrijven we hoe je de 4 meest voorkomende type vlekken kunt behandelen. Let op; dit geldt voor een geoliede (hardwaxolie of olie) vloer. Een gelakte vloer kun je plaatselijk niet bijwerken.

Zwarte vlekken verwijderen uit je houten vloer

Voor vlekken die zijn ontstaan door reacties met looizuur in het hout (urine, braaksel, vochtige bloempotten, donkere kringen van water), gebruik je
Woca Easy Neutralizer.

Easy Neutralizer op de vlek sprayen en 30-60 minuten in laten werken. Afnemen met een vochtige microvezeldoek. Indien noodzakelijk de behandeling herhalen. Let op: hierna bijwerken met een beetje olie.

Is uw vloer gerookt? Dan kunt u beter de Tannin Remover gebruiken van Rubio Monocoat. Deze tast het gerookte effect niet aan, de Easy Neutralizer doet dat wel.

Vetvlekken verwijderen uit je houten vloer 

Hoe verwijder je vetvlekken uit hout

Voor het verwijderen van vetvlekken in uw houten vloer kunt u Rubio Monocoat Grease Remover gebruiken. Simpelweg verdelen over de vlek, enkele minuten in laten werken en met een microvezeldoekdoek droogwrijven. Behandeling herhalen indien nodig!

Watervlekjes verwijderen uit je houten vloer

Watervlekken in hout

Als je watervlekjes hebt in je eiken vloer kun je een aantal dingen doen. Als de vlekjes er pas net in zitten, kun je de vloer reinigen met een simpele zeep voor geoliede vloeren. Zitten de watervlekjes er al langer in, kun je deze behandelen met onderhoudsolie in combinatie met een plukje zeer fijne staalwol. Druppel wat olie op de vlek en wrijf het in met de staalwol.  Even nawrijven met een droogwrijfdoekje en klaar is kees!

Tot slot kun je ook de Limespot Remover van Rubio Monocoat gebruiken. Dit product is speciaal geschikt voor het verwijderen vna kalkhoudende vlekken zoals water. Wederom is dit zeer simpel: aanbrengen op de vlek, in laten trekken en afnemen met een microvezeldoek.

Urine of braaksel verwijderen uit je houten vloer

braaksel verwijderen uit hout

Voor vlekken die zijn ontstaan door reacties met looizuur in het hout (urine, braaksel, vochtige bloempotten, donkere kringen van water), gebruik je
Woca Easy Neutralizer .

Easy Neutralizer op de vlek sprayen en 30-60 minuten in laten werken. Afnemen met een vochtige doek. Indien noodzakelijk de behandeling herhalen.

Is uw vloer gerookt? Dan kunt u beter de Tannin Remover gebruiken van Rubio Monocoat. Deze tast het gerookte effect niet aan, de Easy Neutralizer doet dat wel.

Schoenstrepen 

Probeer het eerst met uw regelmatige reiniger + dweil. Indien die niet lukt pak dan wat reiniger en breng dit onverdund aan op de plek, wrijf de plek handmatig schoon met een microvezeldoek. Indien dit ook niet lukt: schuur het gedeelte waar de vlek zit met zeer fijn schuurpapier korrel 120. Breng parketolie aan en zorg ervoor dat je dezelfde parketolie gebruikt als de olie die je eerder hebt gebruikt.

Koffie en rode wijn

Koffie en rode wijn kun je heel makkelijk verwijderen met de Woca Spotremover. Mag worden gebruikt op onafgewerkte, met zeep behandelde, geoliede of in de was gezette binnenoppervlakken. Super Ontvlekker is op basis van zeep en werd speciaal ontwikkeld voor gebruik binnenshuis om vlekken te verwijderen uit geoliede houtoppervlakken. Simpelweg op de vlek sprayen, even in laten trekken en afnemen met een microvezeldoek.

Overige vlekken

Eigenlijk voor alle andere vlekken geldt deze universele methode: verwijderen met onderhoudsolie in combinatie met een plukje zeer fijne staalwol. Druppel wat olie op de vlek en wrijf het in met de staalwol.  Even nawrijven met een microvezeldoek en klaar is kees!

Staat de juiste informatie hier niet bij? Neem dan contact op voor persoonlijk advies via 013 207 0001 of info@allesvoorparket.nl 🙂