Cementgebonden dekvloer (Cementdekvloer) egaliseren

Voorlijmen
Als je een cementdekvloer gaat egaliseren, ga je de vloer altijd eerst voorlijmen met de primer PE 360 plus, hierdoor ontstaat een optimale hechting tussen de ondergrond en de egaline.


Werkwijze
Losse delen en stof verwijderen d.m.v. stofzuigen
Tegels indien nodig ontvetten met bijvoorbeeld Bona Fernox
Vloer naspoelen met schoon water en goed laten drogen
Primer in lakbak gieten
Aanbrengen met een wegwerproller in combinatie met een telescoopsteel. Voorkom dikke lagen en plasvorming
De primer zeer goed verdelen en indien nodig meerdere lagen aanbrengen
Na gebruik gereedschap reinigen met water


Egaliseren
Wanneer je hout gaat verlijmen, ga je de vloer egaliseren met NC170. Ga je PVC verlijmen gebruik je NC150, deze laat zich makkelijker vloeien en schuren en zo kun je beter oneffenheden wegschuren.


Egaliseren voor PVC

1. Ca. 5 liter zuiver koud water afmeten met een Uzin Wateremmer en in een UZIN mengkuip gieten, het poeder hier geleidelijk aan toevoegen en mengen met egalisatie menger tot een homogene, klontervrije massa is ontstaan. Niet te dun aanmaken
2. Het gemengde materiaal op de ondergrond gieten en verdelen met een vlakspaan of UZIN Egaliseer-rakel. Stekelen met de UZIN Stekelroller direct na het rakelen of spanen levert een optimaal eindresultaat. Indien mogelijk in 1 laag de gewenste laag-dikte aanbrengen.
3. Belegbaar na ca. 24 uur per 3 mm laagdikte. Schuren met schuurschijf korrel 24 verhoogt de kwaliteit van het oppervlak, verbetert de opt


Egaliseren voor hout met Uzin NC 170
1. De aangegeven hoeveelheid water in een UZIN mengkuip gieten. Elektrisch mengen m.b.v. een egalisatie menger. Het poeder hier geleidelijk aan toevoegen tot een homogene, klontervrije massa is ontstaan. De gemengde massa even, max. 2 minuten, laten rijpen en nogmaals doorroeren.
2. Het gemengde materiaal op de ondergrond gieten en verdelen met een vlakspaan of UZIN Egaliseer-rakel. Stekelen met de UZIN Stekelroller direct na het rakelen of spanen levert een optimaal eindresultaat. Bij laagdikten van meer dan 10 mm kan UZIN NC 170 LevelStar aangevuld worden met 50% kwartszand 1 – 2,5 mm. Voor rolstoelvaste toepassing is een min. laagdikte van 1 mm na schuren vereist. Op dichte ondergronden en bij PVC, rubber en linoleum altijd min. 2 mm egaliseren. Onder polyolefine, minimaal 3 mm dik egaliseren. Bij het uitvoeren van meerdere lagen over elkaar, de onderste laag minstens 24 uur laten drogen.

Lecol heeft ook een filmpje gemaakt over het egaliseren van een cementdekvloer, die bekijk je hier. Vragen over welke lijm je nodig hebt? Check onze blog Welke parketlijm gebruiken.