Navigatie
  • Nieuw bij Allesvoorparket PVC vloeren
  • Bezoek onze showroom Ringbaan-zuid 376, Tilburg
  • 5000+ klanten beoordelen ons met een 9

PVC lijm

Hier vind je al onze PVC Lijm voor PVC Vloeren

PVC vloeren zijn populair vanwege hun duurzaamheid, veelzijdigheid en esthetische aantrekkingskracht. Bij het installeren of repareren van PVC vloeren is het gebruik van de juiste lijm essentieel voor een langdurige en stevige hechting. PVC lijm is speciaal ontworpen voor het verlijmen van flexibele, zogenaamde dry-back PVC vloeren en bieden verschillende voordelen voor een succesvolle installatie.

Voordelen van PVC Lijm voor PVC Vloeren

PVC lijm biedt een sterke hechting op PVC-vloeren, waardoor een duurzame en stabiele verbinding ontstaat. Deze lijm is bestand tegen belastingen en spanningen die vaak voorkomen bij vloergebruik, zoals verkeer, verschuivingen en temperatuurschommelingen. Bovendien biedt PVC-lijm een waterdichte verbinding, waardoor het ideaal is voor gebruik in vochtige ruimtes zoals keukens en badkamers.

Aanbrengen doe je altijd met een lijmkam met heel fjine tandjes, omdat de dryback-pvc vloeren heel dun zijn. Van te voren moet je áltijd de dekvloer egaliseren omdat je anders kans hebt op doortekening van oneffenheden.

Alle soorten op een rij!

Er zijn verschillende soorten PVC-lijm beschikbaar voor PVC vloerinstallaties, waaronder oplosmiddelhoudende en op waterbasis. Ook heb je 2 componenten lijm en 1 componenten lijm. Oplosmiddelhoudende lijm staat bekend om zijn snelle droogtijd en sterke hechting, terwijl lijm op waterbasis vaak wordt gekozen vanwege zijn milieuvriendelijkheid en lage geur. Het is belangrijk om de juiste lijm te kiezen op basis van de specificaties van je PVC vloer en de omgevingsomstandigheden.

Bij het kopen van lijm voor PVC vloeren zijn er enkele belangrijke overwegingen om in gedachten te houden. Ten eerste moet je ervoor zorgen dat de lijm geschikt is voor PVC vloerbedekkingen en voldoet aan de vereisten van de fabrikant van je vloermateriaal. Daarnaast is het raadzaam om te controleren of de lijm geschikt is voor de specifieke installatiemethode die je van plan bent te gebruiken, zoals volledige verlijming of zwevende installatie.

Waar PVC Lijm Kopen

PVC lijm kopen doe je natuurlijk gewoon in onze webshop! Twijfel je over de juiste soort, kun je altijd contact opnemen voor persoonlijk en gratis advies. Ook is het mogelijk om onze 400+m2 grote showroom te bezoeken, genaamd Tida Parket.