Navigatie
  • Nieuw bij Allesvoorparket PVC vloeren
  • Bezoek onze showroom Ringbaan-zuid 376, Tilburg
  • 5000+ klanten beoordelen ons met een 9

Parketlijm 

Parketlijm, alles wat je moet weten!

Bij het plaatsen van een parketvloer is de keuze voor de juiste parketlijm cruciaal. Of je nu een ervaren parketteur bent of een doe-het-zelver, met de juiste parketlijm zorg je voor een duurzame, stabiele en prachtige afwerking van je vloer. Op deze pagina ontdek je alles wat je moet weten over parketlijm, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. We geven je tips, trends en antwoorden op veelgestelde vragen.

Wat is parketlijm?

Parketlijm is speciaal ontworpen voor het verlijmen van parketvloeren op verschillende ondergronden. Deze lijmsoort garandeert een sterke hechting en zorgt ervoor dat de vloer niet verschuift of opbolt. Er zijn diverse soorten parketlijm beschikbaar, waaronder 1-componentenlijm, 2-componentenlijm en lijmen op basis van MS-polymeer. De keuze voor de juiste lijm hangt af van het type parket, de ondergrond en de omstandigheden in de ruimte.

Voordelen van de juiste parketlijm

Het gebruik van de juiste parketlijm biedt verschillende voordelen. Allereerst zorgt het voor een sterke en duurzame verbinding tussen de parketdelen en de ondergrond. Dit voorkomt verschuivingen en verlengt de levensduur van je vloer. Bovendien helpt kwalitatieve parketlijm bij het dempen van geluid en het verbeteren van de stabiliteit van de vloer. Het aanbrengen van parketlijm is eenvoudig en veilig, mits je de instructies van de fabrikant volgt. 

Hoe kies je de juiste parketlijm?

Bij de keuze van parketlijm is het belangrijk om rekening te houden met het type parket en de ondergrond. Voor massief houten vloeren is een sterkere lijm nodig dan voor lamelparket. Verder moet je letten op de droogtijd en de verwerkingstijd van de lijm. Ook moet je letten op vloerverwarming. Onze deskundige parketteurs adviseren je graag over de beste keuze voor jouw situatie. Neem contact met ons op voor persoonlijk advies en ontdek welke parketlijm het beste bij jouw project past. We schreven ook een blog: welke parketlijm heb ik nodig? 

Veelgestelde vragen over parketlijm

1. Wat is het verschil tussen 1-componentenlijm en 2-componentenlijm? 1-componentenlijm is gebruiksklaar en vereist geen menging, terwijl 2-componentenlijm bestaat uit twee delen die je moet mengen voor gebruik. 2-componentenlijm biedt over het algemeen een sterkere hechting, maar hierbij moet je sneller werken omdat de lijm binnen enkele uren uithard. 

2. Kan ik parketlijm gebruiken op een vloerverwarmingssysteem? Ja, er zijn speciale parketlijmen die geschikt zijn voor gebruik op vloerverwarmingssystemen. Deze lijmen blijven flexibel en kunnen de uitzetting en krimp van het hout opvangen.

3. Hoeveel parketlijm heb ik nodig per vierkante meter? Dit hangt af van het type lijm en de ondergrond. Gemiddeld heb je ongeveer 1 kg parketlijm nodig per vierkante meter. 

4. Hoelang moet de parketlijm drogen voordat ik de vloer kan belasten? De droogtijd varieert per lijmsoort. Over het algemeen kun je de vloer na 24 tot 48 uur belasten. Controleer de instructies van de fabrikant voor de exacte droogtijd.

5. Is parketlijm schadelijk voor mijn gezondheid? De meeste moderne parketlijmen zijn oplosmiddelvrij en veilig in gebruik. Zorg wel voor goede ventilatie tijdens het aanbrengen en volg de veiligheidsinstructies op de verpakking.Parket lijmen bestel je bij Allesvoorparket

Ben je klaar om aan de slag te gaan met je parketvloer? Bekijk ons uitgebreide assortiment parketlijmen en bestel vandaag nog! Heb je vragen of wil je persoonlijk advies? Neem contact op met onze deskundige parketteurs. Wij staan klaar om je te helpen bij elke stap van je project.